Woningbouwvereniging Parteon

Geplaatst op 1 februari 2018 door Vincent Adema


De wandarmturen die op de kolommen zijn te zien zijn omgebouwd van gasontladingstechniek naar LED. Zo konden de bestaande armaturen blijven en toch minder enerige gebruiken.


Modern licht in een monumentaal pand

Woningbouwverenging Parteon is gehuisvest in een prachtig monumentaal pand, de voormalige Cacaofabriek in Wormerveer.

Voor een deel zijn de bestaande armaturen vervangen door LED armaturen van IdFrm. Zo zijn in de kantoren de Elina pendelarmaturen met direct en indirect licht geplaatst. Zo wordt aan de bovenkant van het armatuur het plafond verlicht en via de onderkant schijnt het licht naar beneden. Hierbij is het armatuur zo ontworpen dat er geen lichthinder plaatsvindt.

De wandarmaturen op de kolommen maakten eerst gebruik van gasontladingstechniek. Deze oude lichtbron is verwijderd en er is een duurzame en energiezuinige lichtbron op basis van LED geïnstalleerd.

Het energieverbruik van de verlichting is 50% omlaag gegaan door de speciaal ontwikkelde IdFrm LED pcb's. Daarnaast gaan de lichtbronnen op basis van LED veel langer mee dan conventionele lichtbronnen. Hierdoor bespaart Parteon ook op service- en onderhoudskosten.

Wilt u weten wat goed licht voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag over de besparingen die LED verlichting opleveren door het lage energieverbruik en de lange levensduur, hoe LED helpt bij uw duurzaamheidsdoelen en hoe goed licht uw bedrijf verder helpt.

Neem contact met ons op