Wat is goed licht?

Goed licht heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand en energie

Wat is goed licht? Beeld het verschil in tussen een zonnige zomermiddag en een grauwe wintermiddag.

Op een zonnige zomerdag voelen we ons vaak gelukkiger en energieker dan op een grauwe winterdag. Tijdens onze vaste rit richting het werk lijken de kleuren van de natuur en gebouwen waar we langsrijden mooier en kleurrijker dan tijdens de winter. We komen ‘s ochtends makkelijker uit bed. En ‘s avonds blijven we tot later wakker omdat de zon later onder gaat.

Dit komt voor een groot deel door het verschil in licht. De positie van de zon beïnvloedt de lichtsterkte en lichtkleur in onze leefomgeving. Bij een zonnige dag zonder wolken bereikt het licht de meeste onbeschutte plekken (bijna) direct. En dit directe en warmere licht beïnvloedt de kleuren van onze leefomgeving en hoe wij ons als mens voelen.

Welke voordelen biedt LED verlichting voor jouw zaak?

Je hebt veel gehoord van LED verlichting. Niet gek in een tijd waarin deze verlichting een belangrijke rol gaat spelen. De voordelen van LED verlichting zijn namelijk niet op één hand te tellen. Vandaag bespreken wij de belangrijkste voordelen met je, maar laten we het eerste eens over de verlichting zelf hebben

Goed licht is binnen minstens zo belangrijk

Vroeger leefden we het grootste deel van ons leven in de buitenlucht. Maar tegenwoordig vindt een groot deel van ons leven zich binnendeurs plaats. En waar natuurlijk licht niet voldoende toereikend is gebruiken we kunstlicht. En dat kunstlicht is veel veranderd en verbeterd sinds de uitvinding van de gloeilamp.

Met kunstlicht kunnen we onze woon-, werk- en leefomgeving dusdanig beïnvloeden. In een café, restaurant of evenementenhal kunnen we met behulp van de juiste lichtkleur en sterkte een sfeervollere ruimte creëren, terwijl we met een andere lichtkleur en lichtsterkte de concentratie en energie van leerlingen of werknemers in een klaslokaal of productiehal kunnen vergroten.

Zo kan je met goed licht leerlingen beter laten presteren op school en werknemers productiever laten werken op kantoor. En met een iets andere vorm van licht in een café of restaurant gemakkelijk een warme en sfeervolle atmosfeer creëren. Zo zie je dat goed licht vaak belangrijker is dan we zelf vaak denken.