Voordelen LED verlichting

Voordelen LED verlichting

Welke voordelen biedt LED verlichting voor jouw zaak?

Je hebt veel gehoord van LED verlichting. Niet gek in een tijd waarin deze verlichting een belangrijke rol gaat spelen. De voordelen van LED verlichting zijn namelijk niet op één hand te tellen. Vandaag bespreken wij de belangrijkste voordelen met je, maar laten we het eerste eens over de verlichting zelf hebben.

Goed idee, wil wat is LED verlichting precies?

LED staat voor ‘light emitting diode’ . LED verlichting geeft licht als er stroom door de LED loopt. Dit is niets nieuws, want veel verlichting werkt op deze manier. Wat LED verlichting zo uniek maakt, is dat, mits goed gekoeld, het armatuur niet heet wordt. Er wordt dus meer energie gebruikt voor verlichting dan voor warmte en dit is natuurlijk een stuk zuiniger en veiliger.

Klinkt goed, wat zijn de verdere voordelen van LED verlichting? 

LED verlichting biedt veel voordelen bij traditionele verlichting. Om je hier een goed en duidelijk overzicht van te geven, zullen we een opsomming van deze voordelen voor je maken: 

  • LED verlichting is stukken zuiniger;
  • De verlichting werkt direct;
  • LED lampen gaan een stuk langer mee;
  • De armaturen worden niet heet;
  • De lampen bevatten geen gevaarlijke stoffen;
  • Eindeloze mogelijkheden.

Laten we even elk voordeel kort bespreken: 

LED verlichting is enorm zuinig

Misschien wel hét voordeel van LED verlichting: de energiebesparende bescherming. LED lampen gebruiken ongeveer 90% van de stroom ze aangeleverd krijgen voor het ontwikkelen van licht. Met de overige 10% wordt gegenereerd. 

Bij een gloeilamp zijn deze waarden precies andersom en wordt 10% van de stroom gebruikt voor het beginnen van licht en de overige 90% voor het ontstaan van warmte. Daarom worden deze lampen ook altijd zo heet. 

Wil jij besparen op je energierekening? Dan zet je met het vervangen van je oude verlichting naar LED verlichting een goede eerste stap. Je zult het gelijk merken als je de jaarlijkse energierekening weer binnenkrijgt. Dit kan oplopen tot besparing van wel 70%!

De verlichting werkt direct

Je kent de spaarlamp misschien nog wel. Deze moet eerst beginnen met hij de kamer volledig kan beginnen. Het is dat dit in situaties erg kan zijn. Bijvoorbeeld als je even snel iets moet zoeken in de opvang kamer, of als je even snel wilt gaan vergaderen

Bij LED verlichting hoef je niet te wachten. De verlichting werkt direct op volle sterkte. Wel zo handig als je snel iets moet zoeken, of een bespreking hebt. 

LED lampen gaan een stuk langer mee

LED lampen gaan een stuk langer mee dan traditionele verlichting. Gemiddeld gaat een LED lamp van IdFrm wel 50.000 tot 100.000 uur mee. Ook dit bespaart een hoop kosten. Ter vergelijking: een gaat ongeveer 1000 uur mee. Goede LED verlichting gaat dus ongeveer vijftig tot honderd keer langer mee. 

De lampen worden niet heet

We kunnen het net ook: de armaturen in LED-lamp worden niet tot nauwelijks heet. Dit komt dus omdat 90% van de stroom die de lamp aangeleverd krijgt gebruikt wordt voor het ontwikkelen van licht en maar 10% wordt gebruikt voor warmte. Dit brengt als voordeel mee dat de verlichting een stuk zuiniger en veiliger is.

De lampen bevatten geen gevaarlijke stoffen

Kwik is een stof die in spaarlampen en TL buizen. Kwik is een giftige stof die erg sterk is voor en dier. Als je een spaarlamp kapot laat vallen of als er een TL buis breekt, dan komt kwik in poedervorm vrij en kan het hecht aan textiel. 

LED lamp kapot? Geen paniek! In LED verlichting zit geen kwik. Mochten de armaturen breken, dan heeft dit geen gevolgen voor je gezondheid. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Met LED verlichting kun je alle kanten op! Je kunt kiezen uit verschillende modellen, kleuren en lichtsterktes. Veel mensen denk dat LED alleen verkrijgbaar is in een/witte kleur, maar LED is ook zeker te verkrijgen in een blauwe sfeervolle warme kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos; dit betekent dat je het licht per ruimte kunt bepalen en regelen.

Ik ben verkocht, waar kan ik meer informatie vinden? 

Begint er al een lichtje te branden en word je helemaal warm van de mogelijkheden die LED verlichting voor jou kan bieden? Dan wil je er vast meer over te weten komen. Bij IdFrm adviseren we je graag en kunnen we je van alles vertellen over de mogelijkheden en prijzen. 

Benieuwd? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website. Liever telefonisch contact? Je kunt ons bereiken op: (058) 2158705