Onderwijs


Een prettige leeromgeving met behulp van goed licht

De omgeving waarin leerlingen werken is van grote invloed op hun prestaties. Goed licht helpt daarbij. De juiste lichttemperatuur, lichtsterkte en selectie van armaturen zorgt voor een goed verlicht klaslokaal en geeft leerlingen meer concentratie, energie en rust.


Goed onderwijs is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. En goed onderwijs begint bij goede leerkrachten en lesmethodes. Maar de prestaties van leerlingen worden door veel meer factoren beïnvloed dan alleen de leerkrachten en lesmethodes. Zo is de leeromgeving van grote invloed op de prestaties van leerlingen. En verlichting is van grote invloed op de leeromgeving.

Onderzoek wijst uit dat de juiste verlichting een positieve invloed kan hebben op de concentratie en energie van mensen. Hierbij is het van belang dat de juiste lichtbronnen gekozen worden, want de lichttemperatuur (iets dat wij als mensen vaak zien als de kleur van het licht ) en lichtsterkte heeft bepaalt wat voor effect licht op ons heeft.

Bij IdFrm helpen we al jaren onderwijsinstellingen van basisschool tot hoger onderwijs aan goed licht. Licht dat de helpt een perfecte leeromgeving te creëren. Met een lichttemperatuur en lichtsterkte die de concentratie en het energieniveau van leerlingen en leerkrachten bevordert. Met moderne lichtaansturingsmethodes, waarbij het licht met een druk op het bedieningspaneel aansluit op de huidige manier van werken. Zoals een algemene stand waar de volledige ruimte goed verlicht is wanneer leerlingen aan het werk zijn, een presentatie stand waarin het licht dimt in de ruimte en uitgaat in de nabijheid van het scherm, of een stand waarin aan het einde van de dag gemakkelijk opgeruimd kan worden.

De voordelen van goed licht houden hier niet op. Want IdFrm haar lichtbronnen maken gebruik van de meest moderne technologie op het gebied van LED licht. En dat brengt extra voordelen met zich mee. Zo gaat LED veel langer mee dan conventionele verlichting. Onze armaturen gaan minimaal 80.000 branduren mee. Dat betekent dat de verlichting jaren meegaat en dat u veel minder kwijt bent aan service- en onderhoudskosten. U hoeft immers niet elk jaar of elke paar jaar alle lichtbronnen te vervangen. Daarnaast gebruikt LED tot wel 70% minder energie dan conventionele verlichting. Op deze manier bespaart u flink op uw energierekening en draagt uw verlichting bij aan een beter milieu.


Goed licht heeft het onderwijs veel te bieden

  • Goed licht geeft leerlingen energie
  • Goed licht helpt met de concentratie van de leerlingen
  • De juiste armaturen zorgen ervoor dat de hele ruimte goed verlicht is zonder lichthinder
  • Verlichting op basis van LED gaat vele jaren mee zonder dat het vervangen moet worden
  • Vijf jaar garantie
  • LED verlichting gebruikt tot 70% minder energie
  • Zo bent u minder kwijt aan energie en draagt u bij aan een schoner milieu

Endless Light

Goed licht in de praktijk


De beste manier om te zien hoe goed licht het onderwijs vooruit helpt is de praktijk. IdFrm heeft in de afgelopen jaren meerdere onderwijsinstellingen geholpen om het licht in dienst te stellen van de leerling.


NHL Hogeschool Leeuwarden

NHL Hogeschool Leeuwarden, verlicht door IdFrm LED Verlichting

De NHL Hogeschool in Leeuwarden investeert in haar leerlingen en de leeromgeving waarin zij werken. Goed onderwijs en goed licht gaan hand in hand. Want de juiste verlichting helpt leerlingen met hun concentratie en geeft ze energie. Beide belangrijke ingrediënten voor een goede prestatie.

Lees meer