lichtplan maken

Lichtplan maken.

Waarom maken wij een lichtplan?

Waarom wij een lichtplan maken? Zonder kunstlicht kunnen wij niet goed functioneren. De productiviteit onder alleen daglicht is te beperkt. Gelukkig kunnen wij sinds het uitvinden van de gloeilamp (inmiddels uit gefaseerd) gebruik maken van artificieel licht oftewel kunstlicht. Om het juiste licht op de juiste plaats te krijgen maken wij een lichtplan. Bij nieuwbouw of verbouw is het van belang om na te denken over hoe de ruimtes moeten worden verlicht. 

Lichtplan maken

Het intekenen van lichtpunten op de juiste positie in de ruimte doen wij graag in opdracht van onze klanten en samenwerkingspartners. Hierbij werken wij conform de gedragscodes lichtberekeningen NSVV. Dan wordt er gekeken naar de juiste lichtstroom (lumen), kleurtemperatuur (Kelvin), verlichtingssterkte (Lux), gelijkmatigheid van het licht (Luminatie), lichtrichting ( direct/indirect of contrast). Wij kunnen op basis van het lichtplan van te voren uitleggen wat er qua lichtbeleving, na installatie van armaturen, gaat gebeuren zodra het licht wordt ingeschakeld. 

Door de reflectie van het licht gaan wij zaken zien. Zonder reflectie van licht zien wij helemaal niets, geen mens/dier en objecten/materiaal. Verder wordt door licht de emotionele waarde van de ruimte bepaald.

Zodra de lichtpunten zijn bepaald volgt er een opsomming van type armaturen dat tot het gewenste lichtbeeld zal leiden. Naast functionele verlichting worden ook decoratieve en noodverlichting armaturen in het lichtplan verwerkt.  

Na goedkeuring van het lichtplan spreken wij In een volgende fase over het regelen/dimmen/schakelen van het licht.

Lichtplan maken