Lichtplan laten maken

Lichtplan laten maken? Wij helpen u! Een lichtplan is een digitale, technische uitwerking van het lichtadvies. De informatie die we verzamelen tijdens onze kennismaking en de indeling van het te verlichten gebouw of ruimte, verwerken we in DIALux tot een lichtplan.

Waar bestaat een lichtplan uit?

Lichtadvies is maatwerk

Een nieuwe lamp in een ruimte aanbrengen kan iedereen. Maar om een ruimte écht goed te verlichten is het belangrijk om goed te kijken naar de ruimte zelf, de functies van de ruimte en de wensen van de gebruikers. Een zorgvuldig samengesteld lichtadvies, waarin wij onze jarenlange ervaring verwerken, vormt de input voor het lichtplan.

DIALux maakt het effect van licht voorspelbaar

DIALux is de meest gebruikte software om licht in te plannen in enkele ruimtes, volledige verdiepingen of gebouwen of buitenscenes. Op basis van het gekozen armatuur en type lichtbron in combinatie met de wijze waarop het licht uitstraalt, maakt DIALux de lichtberekening voor de te verlichten ruimte. 

Deze berekening vormt tevens de onderbouwing indien de ruimte moet voldoen aan wettelijke normen. Ook is het mogelijk om met behulp van DIALux te visualiseren wat het licht met de ruimte doet. Wij werken dit graag in opdracht voor u uit.

Kennis combineren

We bespreken dit concept-lichtplan vervolgens met u. Dit om ons er samen extra van te verzekeren dat het ook aansluit bij uw wensen en het gebruik. Met het plan en de berekeningen van DIALux bent u verzekerd van een goed lichtresultaat.

U krijgt wat u ziet. En het biedt u het gemak dat u vrij eenvoudig aan ons de opdracht kan geven tot het leveren en installeren, omdat op basis van de berekeningen we precies weten waar nieuwe armaturen geïnstalleerd moeten worden, hoe iedere vierkante meter verlicht is en hoe dit er uit komt te zien. Ook kan u, indien dit met ons is afgesproken, het lichtplan gebruiken als input bij aanbestedingen.

‘Met behulp van DIALux maken we het effect van goed licht voorspelbaar voor onze opdrachtgever en de gebruikers van de ruimte.’

Een op maat gemaakt lichtplan voor uw bedrijf

DIALux maakt het mogelijk om een blauwdruk te maken van de ruimte die verlicht moet worden. De oppervlakte van de ruimtes wordt in de software gezet. Op basis van de technische specificaties van de gekozen armaturen kan dan bepaald worden wat het lichtresultaat is in de ruimtes.

Lichtadvies

Een goed lichtplan begint met het bestuderen van de ruimte, het gebruik en de wensen.

DIAlux

We gebruiken DIALux voor het inplannen van licht, dé wereldwijde standaard in lichtontwerp software

Kennis combineren

We combineren onze kennis met die van de opdrachtgever voor een ultiem lichtplan