Professioneel lichtadvies


Goed licht begint bij goed advies

Elke ruimte vraagt om een eigen manier van verlichten. Bij IdFrm helpen we al jaren elke ruimte die we verlichten aan goed licht. En dat begint bij een goed advies.


Een ruimte verlichten is simpel, maar om een ruimte goed te verlichten is het belangrijk om goed te kijken naar de ruimte zelf, de functies van de ruimte en de wensen van de gebruikers.

Het bestuderen van de ruimte zelf

Een goed advies begint bij het bestuderen van de ruimte zelf. We kijken naar de oppervlakte en hoogte van de ruimte, naar de kleuren in de ruimte en naar het meubilair in de ruimte. Het formaat van de ruimte heeft invloed op hoeveel licht er nodig is, de kleuren bepalen hoe sterk het licht reflecteert en het meubilair heeft invloed op waar het licht geblokkeerd wordt door de inhoud van de ruimte.

Nadenken over hoe de ruimte wordt gebruikt

Wanneer duidelijk is wat voor ruimte verlicht moet worden, kijken we naar hoe de ruimte gebruikt wordt. Heeft de ruimte een enkele functie of is het een multifunctionele ruimte? Is er bij deze functie(s) altijd dezelfde hoeveelheid en temperatuur licht nodig? Of is de hoeveelheid licht en de temperatuur daarvan afhankelijk van hoe de ruimte wordt gebruikt? En wat schrijft de Arbowetgeving voor bij dit type ruimte?

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer in een ruimte. Verlichting kan de concentratie en energie van de gebruikers verhogen, maar kan ook gebruikt worden om een warme en gemoedelijke sfeer te creëren. Beide soorten licht sluiten aan bij bepaalde type ruimtes.

De wensen van de gebruikers

Ten slotte zijn de wensen van de gebruikers en klant erg belangrijk. Wat vinden de vaste gebruikers prettig en met welk doel gebruiken zij de ruimte? Daarnaast is het ook belangrijk wat de opdrachtgever zelf wenst.

Een professioneel en op maat gemaakt lichtadvies is de basis van elke goed verlichte ruimte

Al deze factoren beïnvloeden de ideale manier van verlichten. Zoals u ziet komt daar meer bij kijken dan het plaatsen en installeren van enkele verlichtingsarmaturen.

IdFrm helpt bedrijven al jaren aan goed licht en heeft ook voor uw bedrijf een advies dat aansluit bij uw bedrijf.


Meer weten over wat goed licht voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op