Programmeren met Dali

Multifunctionele ruimtes worden op meer dan een manier gebruikt. Hier passen vaak verschillende sferen en soorten licht bij. Met behulp van de moderne lichtaansturing in DALI heeft u in een keer een complete lichtoplossing, die u centraal aan kan sturen.

DALI: Voor elk scenario een lichtoplossing

Met DALI kunt u het licht in één ruimte vooraf programmeren en afstemmen op verschillende situaties. Met één druk op de knop creëert u met licht de sfeer die past bij het gebruik van dat moment.

Licht programmeren in DALI

Waarom DALI?

DALI is een open standaard. Hiermee bent u niet gebonden aan een enkele fabrikant of leverancier. Wij bieden u graag service. Maar in principe kan elke opgeleide DALI specialist de instellingen veranderen en daarnaast kunt u alle producten gebruiken die onder het DALI ecosysteem werken.

Daarnaast bespaart het geld. Door de centrale aansturing bent u niet meer afhankelijk van de aan-uit discipline van uw medewerkers én kunt u -gratis- daglicht optimaal benutten. Voor verschillende opdrachtgevers hebben wij de verlichting in ruimtes met grote raampartijen voorzien van een daglichtregeling. Het licht in de ruimte dimt automatisch bij meer daglicht. Zo verbruikt u minder energie terwijl u de ruimte volop gebruikt.

Verder is het erg flexibel. Elk los lichtarmatuur of groep lichtarmaturen kan eenvoudig aangestuurd worden zoals u dat wilt. Zo heeft u slechts één lichtoplossing nodig voor het creëren van verschillende sferen.

Met behulp van DALI en de lichtarmaturen van IdFrm kunt u met een enkele lichtoplossing verschillende lichtscenario’s creëren. Sluit een DALI Lichtapplicatie ook aan op uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact op om te zien wat IdFrm voor u kan betekenen.

Eén lichtoplossing voor elk scenario

Licht programmeren in DALI brengt veel voordelen met zich mee. Zo kunt u het licht afstellen op de situatie en heeft u een lichtoplossing voor elk scenario:

Indrukwekkende presentaties

Tijdens een presentatie is het licht in de zaal gedimd en zetten we de spreker in de spotlights.

De gezellige borrel

Warm licht brengt sfeer en gezelligheid. Borrels en bites smaken beter met goed licht.

Een grondig schoonmaak

Tijdens het schoonmaken wil je alles natuurlijk goed kunnen zien. Helder licht is dan ook erg fijn tijdens de schoonmaak.

Projecten

Bij IdFrm werken we al jaren om verschillende typen panden en onderwijsinstellingen aan goed licht te helpen. Lees hieronder meer over een bijzonder project dat wij bij NHL Stenden Hogeschool hebben uitgevoerd of vraag ons inspiratiemagazine op met meer referentieprojecten.

NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden

NHL Stenden Hogeschool en IdFrm werken al vele jaren naar beider tevredenheid samen. Voor dit project heeft IdFrm advies uitgebracht voor een algemene studieruimte. De grote raampartijen vormden hierbij de uitdaging. Door de daglichtregeling middels de DALI techniek toe te passen, besparen zij zo’n 75% op hun energieverbruik, zonder in te boeten op de kwaliteit van het licht.

De NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden investeert in haar leerlingen en de leeromgeving waarin zij werken. Goed onderwijs en goed licht gaan hand in hand. Want de juiste verlichting helpt leerlingen met hun concentratie en geeft ze energie. Beide belangrijke ingrediënten voor een goede prestatie.