Led verlichting op school

De omgeving waarin leerlingen werken is van grote invloed op hun prestaties. Goede led verlichting op school helpt daarbij.

Goed licht voor elke ruimte

Goed onderwijs is een belangrijk onderdeel van onze samenleving en begint bij goede leerkrachten en lesmethodes. Maar de prestaties van leerlingen worden door veel meer factoren beïnvloed. Zo is de leeromgeving van grote invloed, waarbij verlichting een prominente rol speelt.

Onderzoek wijst uit dat de juiste verlichting een positieve invloed kan hebben op de concentratie en energie van mensen. Hierbij is het van belang dat de juiste lichtbronnen gekozen worden, want de lichttemperatuur (iets dat wij als mensen vaak zien als de kleur van het licht) en lichtsterkte bepalen wat voor effect licht op ons heeft. Bij IdFrm helpen we al jaren onderwijsinstellingen van basisschool tot hoger onderwijs aan goed licht. Licht dat helpt bij het creëren van een perfecte leeromgeving en dat voldoet aan de wettelijke normen.

Altijd de juiste sfeer

Een van de uitdagingen die men binnen het onderwijs ervaart is het optimaal benutten van multifunctionele ruimtes. Hoe zet je een goede sfeer neer, die bijdraagt aan het gebruik van dat moment? 

Neem als voorbeeld een grote zaal. ’s Ochtends zijn er tentamens, waarbij de volledige ruimte goed verlicht moet zijn zodat iedereen prettig en geconcentreerd kan werken. Later op de middag is er een presentatiesessie, waarbij het licht door de ruimte gedimd moet zijn, behalve op het podium. Na de presentaties is er een borrel die men graag in een gemoedelijke sfeer beleefd en dus verandert de lichtbehoefte weer. Ten slotte worden de ruimtes ’s avonds schoongemaakt en is verlichting op volle sterkte nodig. 

Voor dergelijke ruimtes werken wij met het DALI PROTOCOL. Met behulp van DALI en de lichtarmaturen van IdFrm kunt u met een enkele lichtoplossing verschillende lichtscenario’s creëren. En kunt u energie besparen door de aan-uit discipline te automatiseren danwel centraliseren.

Goed licht van IdFrm heeft het onderwijs veel te bieden

Geconcentreerd en energiek aan het werk met goed licht

De beste manier om te zien hoe goede led verlichting het onderwijs vooruit helpt is de praktijk. IdFrm heeft in de afgelopen jaren meerdere onderwijsinstellingen geholpen om het licht in schoollokalen, verkeersruimtes, multifunctionele en culturele ruimtes in dienst te stellen van de leerling en medewerker.

Projecten

Bij IdFrm werken we al jaren om verschillende typen panden en onderwijsinstellingen aan goed licht te helpen. Lees hieronder meer over een project dat wij bij de NHL hebben uitgevoerd of vraag ons inspiratiemagazine op met meer referentieprojecten.

LED spot

NHL Hogeschool Leeuwarden

NHL Stenden en IdFrm werken al vele jaren naar beider tevredenheid samen. Voor deze opdrachtgever heeft IdFrm advies uitgebracht voor de o.a. de studielandschappen, centrale hal , verkeersruimtes en collegezalen. De uitdaging hierbij was om de conventionele verlichting te vervangen voor duurzame led technologie. IdFrm mocht vervolgens op basis van het advies ook de armaturen leveren.

ENDLESS Light

is het gratis Style Magazine van IdFrm met achtergrondinformatie over goed licht en inspirerende projecten. 

LED them Shine

Led them Shine is het gratis Style Magazine van IdFrm met achtergrondinformatie over goed licht en inspirerende projecten.

Laat je naam en email achter en bekijk het magazine!