Licht programmeren in DALI

DALI verlichting

DALI verlichting. Hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden?

DALI staat voor ‘Digital Adressable Lighting Interface’ en is een techniek die ervoor zorgt dat verschillende componenten gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Bij het instellen van DALI verlichting ligt de focus vaak op: energiebesparing, gemak en comfortabel licht. 

Waarom DALI verlichting?

Met DALI heb je gemakkelijk controle over een compleet verlichtingssysteem. Dit kan erg handig zijn in bijvoorbeeld een groot kantoorpand of een flinke winkel. Je kunt de verlichting gemakkelijk groeperen, dimmen en aan en uit schakelen. Je bent dus niet meer afhankelijk van lichtschakelaars.

DALI verlichting is niet alleen ontzettend handig, het bespaart ook nog eens een hoop energie. Neem bijvoorbeeld de daglichtregeling. Deze functie zorgt ervoor dat het licht automatisch dimt als er voldoende daglicht in de ruimte aanwezig is. 

Licht voor verschillende scenario’s 

DALI maakt het mogelijk om licht voor specifieke scenario’s in te stellen. In een theater heb je tijdens de act namelijk ander licht nodig dan tijdens de schoonmaak. Tijdens de act is het licht vaak warm, sfeervol en gedimt, terwijl deze tijdens de schoonmaak juist fel en aanwezig moet zijn. 

Ook in de horeca kan DALI verlichting goed tot zijn recht komen. Tijdens een heerlijke borrel werkt warm en sfeervol licht natuurlijk een stuk beter. Ook kantoren en scholen worden vaak uitgerust met het DALi systeem. Goed licht bevordert de productiviteit en gemoedstoestand namelijk meer dan we in eerste instantie dachten. 

Klinkt allemaal goed, maar hoe werkt het systeem precies? 

DALI maakt het mogelijk om verlichting digitaal aan te sturen. Dit kan je dus gemakkelijk doen op afstand via een afstandsbediening of via een tablet. Met één druk op de knop kun je een lichtbron creëren die perfect aansluit op de omgeving. 

Nieuwsgierig? Laten we de mogelijkheden bespreken

Ben je benieuwd naar de innovatieve mogelijkheden die DALI kan bieden voor jouw zaak? Laten we samen de mogelijkheden bespreken. We adviseren je graag over het DALI verlichting systeem. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website, of bellen naar: (058) 2158705