Circulair Licht - Oude armaturen hergebruiken met led technologie

Geplaatst op 18 juni 2018 door Vincent Adema


De wandlampen die op de kolommen zijn gemonteerd werken vroeger op conventioneel licht. Nu bevatten ze state of the art led technologie.


Alle voordelen van led met uw bestaande armaturen

Bij IdFrm leveren we over het algemeen nieuwe armaturen wanneer we een pand verlichten. Maar er zijn situaties waarin u als klant uw bestaande armaturen wilt blijven gebruiken. U bent bijvoorbeeld niet van plan om een complete verbouwing uit te voeren of u heeft vrij recent flink geïnvesteerd in armaturen die nog op conventionele lichtbronnen werken. In dit soort situaties is het interessant om uw bestaande armaturen om te bouwen naar led.

IdFrm is de expert in het transformeren van conventioneel licht naar led. Van grote projecten tot klein maatwerk, het is bijna altijd een winstgevende investering wanneer u uw bestaande licht omzet naar led.

De voordelen van het ombouwen zijn hetzelfde als het compleet vervangen van de lichtoplossing. Door over te stappen naar led bespaart u tot wel 70% energie en heeft u een lichtbron die minstens 80.000 branduren meegaat. Zo betaalt u flink minder op uw energierekening en bent u minder kwijt aan service- en vervangingskosten.

Daarnaast heeft u het voordeel dat de nieuwe lichtbronnen aangestuurd kunnen worden met DALI. Zo kunt u het licht handmatig regelen en dimmen via een digitaal touchscreen. U kunt hier meer lezen over DALI. Ook hoeft u niet te investeren in bijvoorbeeld een verbouwing, een nieuw plafond en nieuwe armaturen. Zo bespaart u met het omzetten naar led op veel verschillende manieren.

Bovenaan de pagina ziet u een foto van Parteon in Wormerveer. De armaturen die aan de wanden hangen maakten vroeger gebruik van gasontladingstechnologie, een vorm van licht die meer energie verbruikt en een kortere levensduur heeft. Wij hebben de oude lichtbron verwijderd en hebben er een volledig nieuwe ingezet op basis van led.

Of de foto hierboven, waar u vier lampen ziet hangen bij Stenden Hogeschool in Leeuwarden, waarvan de oude lichtbron economisch en technologisch op het einde van de levensduur zat. De oude lichtbron is verwijderd en volledig vervangen door led licht met nieuwe koeling- en drivertechnologie. Zo hoeven de lampen niet continu vervangen te worden en gebruikt de verlichting veel minder energie.


Uw bestaande verlichting omzetten naar led?


Alle voordelen van led technologie tegen een lagere investering dan een complete verbouwing of vervanging van uw lichtoplossing?

Neem contact met ons op