Besparingscalculaties

De overstap van conventionele verlichting naar LED verlichting bespaart veel geld. Daarnaast draagt LED vanwege haar lange levensduur en lage energieverbruik bij aan een beter milieu.

Hoe kan LED-verlichting voor uw bedrijf uitpakken?

Financieel voordelig

LED verlichting verschilt op een aantal punten van conventionele verlichting en hierdoor is het financieel vaak erg interessant om over te stappen naar LED.

Als eerste heeft LED een significant lager energieverbruik per uur. Deze besparing kan, afhankelijk van de oude situatie en de benodigde hoeveelheid licht, oplopen tot wel 70%. Hierdoor daalt uw energierekening aanzienlijk en kunt u de investering in korte tijd terug verdienen. 

Het tweede voordeel is de langere levensduur van de lichtbron. Conventionele lichtbronnen, zoals gloeilampen, spaarlampen en TL buizen gaan veel minder lang mee dan lichtbronnen op basis van LED. Onze LED lichtbronnen gaan 50.000 tot 100.000 uur mee. Dit betekent vele jaren licht zonder vervanging en aanschaf van nieuwe lichtbronnen. Bij 50 branduren per week en 52 weken per jaar is dit minimaal 20 jaar.

Ten slotte zorgt de lange levensduur ervoor dat u (bijna) niets meer kwijt bent aan service- en onderhoudskosten.

Geld besparen en het milieu helpen met LED

LED is natuurlijk allang op de markt, maar het wint aan populariteit vanwege de groene eigenschappen. Het draagt bij aan duurzaam ondernemen, maakt circulair investeren mogelijk en is van invloed op het energielabel. Maar het lage energieverbruik valt het meeste op. Stap nu over naar groener licht.

‘Het lage energieverbruik en de lange levensduur van LED licht, maakt dat de aanschaf zichzelf snel via de energierekening terug verdient. Een goede investering voor iedereen.’