Besparingscalculaties


Geld besparen en het milieu helpen met LED

De overstap van conventionele verlichting naar LED verlichting bespaart in de meeste gevallen veel geld. Daarnaast draagt LED vanwege haar lange levensduur en lage energieverbruik bij aan een beter milieu.


De voordelen van LED verlichting

LED verlichting verschilt op een aantal punten van conventionele verlichting en hierdoor is het financieel vaak erg interessant om over te stappen naar LED.

Als eerste heeft dit te maken met de levensduur van de lichtbron. Conventionele lichtbronnen, zoals gloeilampen, spaarlampen en TL buizen gaan veel minder lang mee dan lichtbronnen op basis van LED. Zo gaan onze LED modules minstens 80.000 uur mee. Bij 50 branduren per week en 52 weken per jaar is dit minimaal 30 jaar zonder vervanging. Zo hoeft u veel minder snel nieuwe lichtbronnen aan te schaffen.

Een tweede voordeel is het energieverbruik. LED verbruikt veel minder energie per uur. Deze besparing kan, afhankelijk van de oude situatie en de benodigde hoeveelheid licht, oplopen tot wel 70%. Hierdoor daalt uw energierekening aanzienlijk. En daarnaast zorgt het er ook voor dat u duurzamer werkzaam bent.

Ten slotte zorgt de lange levensduur ervoor dat u (bijna) niets meer kwijt bent aan service- en onderhoudskosten.

Het lage energieverbruik en de lange levensduur maakt LED voor bijna elke organisatie een interessante investering.


Benieuwd wat een overstap naar LED verlichting van IdFrm voor u aan besparingen oplevert?

Neem contact met ons op