Bedrijfspand verduurzamen

Bedrijfspand verduurzamen

Bedrijfspand verduurzamen, hoe pak je dat aan? Duurzaam ondernemen doe je in een duurzaam bedrijfspand. Maar hoe doe je dat, je bedrijfspand verduurzamen en waarom is het zo belangrijk? In deze blog zullen we je onder andere antwoord geven op deze vragen en zullen we het uitgebreid gaan hebben over: 

  • Waarom je bedrijfspand verduurzamen?
  • Waarop kun je besparen?
  • Kosten besparen door middel van verduurzaming?
  • Besparen op verlichting?

Waarom je bedrijfspand verduurzamen?

Laten we beginnen met de vraag: waarom zou je je bedrijfspand willen verduurzamen? Je bedrijfspand verduurzamen brengt interessante voordelen met zich mee. Zo verhoogt het comfort, verlaagt het lasten en draagt het bij aan een beter toekomst. 

Naast de verschillende voordelen die het verduurzamen van je pand met zich meebrengt, wordt het beleid rondom verduurzaming naarmate de jaren ook steeds strenger. Bedrijven moeten steeds meer maatregelen treffen om te voldoen aan de nieuwe normen. Zo moeten alle grote kantoorpanden in Nederland vanaf 1 januari 2023 minimaal over energielabel C beschikken.

Waarop kun je besparen?

Ondernemers laten nog te veel kansen liggen als het om verduurzaming gaat, en in veel panden valt er dus nog een hoop te winnen als we kijken naar besparing en verduurzaming. Allereerst kun je natuurlijk beginnen met de basis besparingen als dubbelglas, zonwering, voegwerken en type verwarming. Daarnaast kun je kijken naar de volgende zaken om je bedrijfspand te verduurzamen:

  • Zonnepanelen aanschaffen;
  • Warmtepomp installeren;
  • Zorgen voor de juiste isolatie.

Wil je besparen op gasverbruik? Dan kun je een combinatie van licht en warmte gebruiken zoals ons Direct Heat Light Systeem; IdFrm zijn duurzame en gasloze warmte en lichtbron. Door gebruik te maken van dit systeem, kan een plek snel en gericht tegelijk verwarmd én verlicht worden, zonder gebruik te maken van gas.

Kosten besparen door middel van verduurzaming

Voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving en bijdragen aan een beter milieu zijn natuurlijk mooie redenen om te beginnen met verduurzamen. Een andere goede reden om te beginnen met verduurzamen, is dat het kosten bespaart. Je bespaart kosten als je bijvoorbeeld een pand beter laat isoleren, zonnepanelen laat installeren en gaat werken met een warmtepomp.

Besparen op verlichting?

Als we het toch over verduurzaming hebben, is er op het gebied van verlichting ook veel winst te behalen. Veel bedrijven maken nog gebruik van (compact) fluoressentie, beter bekend als TL of PL lichtbronnen. Als je deze lampen vervangt voor led-lampen, is een besparing tot wel 70% mogelijk. Daarnaast is de levensduur van led-lampen vele malen langer ten opzichte van TL en PL, tot wel 100.000 branduren. Door deze langere levensduur en besparende eigenschap ben je met led op langere termijn een stuk goedkoper uit.
En vanaf september 2023 worden de TL lichtbronnen uitgefasseerd, net zoals in het verleden gebeurde met de Gloeilamp.


Afbeelding met binnen, muur, vloer, plafond
Automatisch gegenereerde beschrijving

Investeren in slimme bedrijfsverlichting?

IdFrm helpt je graag bij het besparen op bedrijfsverlichting, service en onderhoudskosten. Met onze slimme led systemen voorzie je jouw bedrijfspand van innovatieve led-verlichting die je kunt dimmen/regelen door gebruik te maken van het Dali protocol. Op die manier kun je verschillende sferen creëren en zelf je verlichting aansturen. Daarnaast is het mogelijk om de devices te monitoren op afstand. 

Lijkt zo’n slim lichtsysteem jou wel wat? Bij IdFrm helpen we je graag verder. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden van verduurzaming door middel van licht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website.