Energie besparen

Energie besparen

LED-verlichting kan in in veel toepassingen energiebesparing opleveren. Daarbij is het belangrijk dat er met LED-bronnen wordt gewerkt die van hoge kwaliteit zijn.

IdFrm houdt de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot LED nauwlettend in de gaten. Daarnaast helpt onze eigen Research en Development mee aan het verbeteren van de LED-technologie en de algemene toepassing van deze technologie. Verder denken wij mee met onze leveranciers, klanten en kennisinstellingen over de ontwikkeling van de technologie en producten zelf.

IdFrm verlichtingsarmaturen worden geproduceerd met behulp van de best beschikbare LED-technologie. De Lumen/Watt verhouding bij LED technologie wordt alsmaar beter, waardoor ook het energieverbruik lager wordt. Wanneer de nieuwste technologie gebruikt wordt, gaat dit niet ten koste van de kwaliteit van het licht, terwijl dit bij oudere techniek wel het geval kan zijn.

Doordat kwalitatief hoogstaande LED besparingen oplevert in energie-, service- en onderhoudskosten, heeft de overstap een positieve invloed op de total cost of ownership (in vergelijking met traditionele verlichting). Hierdoor kan een investering in goed licht op de korte termijn al een positief rendement opleveren. Met andere woorden, de netto contante waarde (of ROI) is positief. De looptijd vanaf wanneer dit gebeurd is 2 tot 5 jaar (waarbij deze tijdsduur afhankelijk is van het aantal branduren per dag en de kostprijs van energie, service en onderhoud).

Bij nieuwbouw of revitalisatieprojecten maakt IdFrm een lichtplan met hieraan gekoppeld een besparingscalculatie. Het wordt hierdoor snel duidelijk hoe interessant een investering in duurzame lichtoplossingen voor u is.