Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Wanneer er klachten zijn over het licht, dan moet hier serieus aandacht aan worden besteed. Bij de NHL is er goed geluisterd naar de leerkrachten en studenten. De oude T5 fluorescentie armaturen brachten te weinig licht op en er was veel schaduwwerking op de werkplek. We spreken hier over de opleiding techniek, waar high-tech machines staan voor metaalbewerking. De machines doen hun werk, maar het instellen van de apparatuur is mensenwerk.

Tijdens de vakantieperiode is de aanwezige verlichting gedemonteerd en hiervoor zijn Elina LED armaturen terug geplaatst. De gebruikers zijn na terugkomst van de vakantie uitermate tevreden over het nieuwe licht. De lichtopbrengst en de gelijkmatigheid van het licht zijn sterk verbeterd.

Armaturen zijn geplaatst onder de aanwezige kabelgoot voorzieningen. Een groot bijkomend voordeel is dat het energieverbruik omlaag gegaan is. En met de levensduur van de IdFrm LED pcb's van minimaal 80.000 branduren gaan de service- en onderhoudskosten ook aanzienlijk omlaag.