Centrum Duurzaam ROC Friese Poort

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort

De combinatie van praktijk en theorie in het onderwijs dient als inspiratiebron en leerstoel voor de technici van de toekomst.


Bij het ROC Friese Poort in Leeuwarden is een bestaand schoolgebouw compleet gerevitaliseerd. In samenwerking met het bedrijfsleven is de locatie omgetoverd tot Centrum Duurzaam. In deze locatie van het ROC Friese Poort zijn dan ook de laatste ontwikkelingen zichtbaar met betrekking tot duurzaamheid. IdFrm heeft in samenwerking met het betrokken technisch adviesbureau en de installateur ROC Friese Poort geadviseerd en de lichtapplicatie ontworpen en geleverd.

In de leslokalen zijn Grammi armaturen geplaatst met een 1-10V aangestuurde driver. Dit in combinatie met een detectie- en noodunit. De Grammi armaturen zorgen voor een mooi gelijkmatig lichtbeeld en een hoge lichtopbrengst.

In de gemeenschappelijke ruimtes is gekozen voor een architectonisch akoestisch plafond waarin de Elina pendelarmaturen zijn geplaatst met een Dali aangestuurde driver. Met de Dali technologie zijn de armaturen perfect dimbaar. Ook hier in combinatie met een noodstroomvoorziening, geïntegreerd in het armatuur.

De studenten kunnen nu in hun eigen leeromgeving leren over de mogelijkheden van LED-technologie.